Bouldering

Bouldering är den enklaste formen av klättring. Du behöver varken rep, karbiner, repbromsar eller konstiga kilar. Med ett par skor och  krita är du redo att börja klättra!

Boulder kommer från det engelska språket och betyder klippblock, där man klättrar på klipp/stenblock med en crashpad under sig, eller som det på svenska ofta brukar kallas ”padda”. Inomhus bouldrar man på väggar som inte är särskilt höga, höjden kan variera men cirka 4,5m. När man klättrat färdigt ett problem hoppar man ner på mjuka tjockmattor. Ett problem är en sekvens av rörelser som tillsammans bildar ett problem.

Hos oss kan du välja att ha ett Boulder-medlemskap. Då har du möjlighet att klättra under våra öppettider och om inget pass pågår så har du möjlighet att träna fritt på hela anläggningen. Du kan både hyra och köpa skor från La Sportiva i vår reception.

Vi startar vid några tillfällen per termin uppstartsgrupper för dig som vill komma igång med klättring. Om du vill dra igång direkt och få bästa tänkbara hjälpen kan vi även ordna med en personlig uppstart.

Följ oss gärna på sociala medier för att hålla koll när vi annonserar ut dessa grupper.

Intresserad?
Maila fredrik@kroppslabbet.se och anmäl ditt intresse för nybörjarkurs i klättring.

Kroppslabbet är officiell

CrossFit Affiliate

adminBouldering